Известие

Collapse
No announcement yet.

Скорости на 146 1.7 и 1.6 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

прекъсвача на боксьора 1.6 е на 6600 оборота и не мисля, че ще е проблем да го достигне ако колата е в добра кондиция
    Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
    Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
    Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

на мен на 1-ва ми прекъсва на 6500,а на 5-та досега не ми е прекъсвала
      Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov
        Първоначално публикувано от hunter1989
        аааа такава била работата значи 1.7 е с малко по дълги скорости
        бате - току що ти обясниха , че няма разлика в скоростите , ма ти пак твойто си знаеш - разлика има в буталата , в клапаните , в разпределителните валове , в главите , ма не и в скоростната кутия - всичкитея разлики дават малко - повече сила на 1.7 , която се изразява в 30 коня и малко повече нютонметри отгоре - следователно и върви доста повече от 1.6 -какви компютри какви чудесии - някой да е вкарвал 1.6 в прекъсвач на 5-та -без чип ?- аз не знам такива работи - следователно и компа не може да се намеси - нали ?
        Колега не си ме разбрал правилно , имах предвид че щом компа реже по късно значи на всяка предавка вдига малко повече км/ч тва имах предвид а не че има разлика в скоростите.Извинявам се за неуточнението

Comment

Някой с ТС без чип ще каже ли при него къде е прекъсвача, защото моя удря на 7300 някъде
          Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov
            е добре тогава - вкарай я и се похвали че си го направил
            Хваля се Аз съм го правил с боксера. Прекъсвача е на 6500rpm (по книжка) и верно е толкова. На 5-а тва е към 195 км/ч.

Със спортен филтър е, за друго правено не знам
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от kalata8
              Някой с ТС без чип ще каже ли при него къде е прекъсвача, защото моя удря на 7300 някъде
              7200
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

А да попитам може ли да се преправят скоростите на боксера, вече разбрах че 5 -та скорост от ТД не става а нещо да се направи повапоса че да се вдигне малко максималната скорост а и най-вече да се запази двигателя при високите обороти.Ако някои е правил промени по скоростната кутия на боксер да сподели ,ако даде и цена ще сум много благодарен.

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989
                  А да попитам може ли да се преправят скоростите на боксера, вече разбрах че 5 -та скорост от ТД не става а нещо да се направи повапоса че да се вдигне малко максималната скорост а и най-вече да се запази двигателя при високите обороти.Ако някои е правил промени по скоростната кутия на боксер да сподели ,ако даде и цена ще сум много благодарен.
                  абе що не си сложиш един чип и не се спреш - ще ти вдигне ограничителя с 1000 об. и съответно и скороста
                  alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Аз не искам да вкарвам на 5-та прекъсвач просто някои с ТС мотори слагат 5-та скорост от алфа ТД и намаляват оборотите на двигателя и така при висока скорост двигателя не се тормози толкова и ми беше любопитно дали не може и на боксера да се направи нещо по вапроса.Това беше цялата работа

Comment

не може - боксера си е некадърна кола
                      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

driga виждам че ти си навътре с тунинга на алифите та да те питам, наистина ли не може да се направи нищо по вапроса със скоростите на боксерите , че са малко късички

Comment

я дригата да каже нямаше ли някой вариянт от някоя 33-ка да се сложи скоростна кърия от онея със дългите скорости

Comment

може,може,аз съм с подбирана скоростна кутия

значи,подмяна на диф,и пинион,има два вида скорости които са най разпространени

единият вид е -с къси 1,2,3,4-та и на двата модела са еднакви,5-та дълга

другият вид е -с дълги 1,2,3,5-та къса

мойта е с най дългия диф 3,45 и на 5-та с 3000 оборота върви 110км/ч,при 4000 е на 156км/ч,а скоростите са от първият вид 1-ва на 8000 -80км/ч,2-ра-8000-130км/ч,3-та на 8000 е 160км/ч,4-та на 8000 е на 205,5-та на 7000 е на 250,не че съм ги вдигал ,рекорда и е 220 по равен път и 230 с лек наклон
                            145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

е то винаги има начин ама средствата малко трудно се намират

Comment

има,има,въпрос на желание и още нещо
                                145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Working...
                                X